TETŐ SZERKEZET ÉPÍTÉS

szept 19, 20190 hozzászólás

Tetőszerkezet építés

Modern MINŐSÉGI ANYAGOK

Amikor a legtöbb ember a tetőt szemléli, csak a tetőfedésre és a külsőségekre gondol, mint például az ereszcsatornára vagy a cserépre/lemezre/zsindelyre, de sokkal több van a tetőn, mint csak a tetőfedőanyag. Megfelelő tetőszerkezet nélkül egyetlen anyag sem kerülhet a tetőre. Tehát mi alkotja a tetőszerkezetet? Nézzük meg, mi a tetőszerkezet, milyen anyagokat használnak és a tetőszerkezet különböző típusait.

Mi a tetőszerkezet?

A tetőszerkezet lényegében az a keret, amelyre a tetőt építik. A szerkezet rácsos, gerendás és szarufás sorozat, amely megadja a tető formáját és a tető burkolatát lefektetik. Amikor építkezést lát, és látja, hogy a faanyag a fő házszerkezet tetején van összekötve, a tetőszerkezetet nézi.

Miből áll a tetőszerkezet?

Magyarországon a tetőszerkezethez a legszélesebb körben használt anyag a borovi fenyő fűrészáru A raktárak és ipari vagy mezőgazdasági létesítmények tetőszerkezete általában acélból készül, lakossági tetőszerkezetnél a fa az elsődleges építőanyag. A fát évszázadok óta használják, mert könnyen előállítható, bőséges (egyenlőre), az acélhoz képest olcsó és erős.

Milyen típusú tetőszerkezetek vannak?

Az otthona vagy a kereskedelmi épület tetőszerkezetének típusáról általában jóval az épület megépítése előtt döntenek, attól függően, hogy milyen típusú az adott építmény. A tetőszerkezetek fajtái: Nyereg, Fél nyereg, Sátor, Manzárt…

A tetőn használt tetőfedés típusa szintén segíthet annak eldöntésében, hogy milyen tetőszerkezettel rendelkezik. Az olyan egyszerű és könnyű anyagokhoz, mint a zsindely, cserepeslemez vagy trapézlemez, nem lesz szükség erős tetőszerkezetre, így a szerkezet ritka lehet, míg a nehezebb anyagok, például a pala, cserép, további megerősítést igényelhetnek. A város és a joghatóság szerinti építési szabályzat segít meghatározni, hogy milyen típusú tetőszerkezetre van szükség.

Erről a tetőtről bővebben

Tető adatai

Elkészült

2017.09.12.

Anyagok:

Borovi fűrész áru
Terrán tetőfólia
Terrán cserép

Tető helye:

Székesfehérvár

Ezekkel foglalkozunk

Egy profi tető kivitelező szolgáltatásai

Ács munkák

Kedvező áron vállaljuk bármilyen épület ács munkát az ország egész területén!

Bádogos munkák

Az ács munkához szorosan kapcsolódó és szinte egybeolvadó szakma a bádogos, mi ebben is tudunk segíteni!

Tetőtér

Építéstől a felújításig, minden munkálat, ami a tetőtérrel kapcsolatos!

Hőszigetelés

Homlokzati és tető hőszigetelés kedvező áron profi csapattal!

Karton szigetelés

A karton szigetelés  egy üregkitöltő hőszigetelés. Elsősorban tetőterek és könnyűszerkezetes házaknál ajánljuk!

Garancia

Ez is egy szolgáltatás? IGEN! Mi nem csak beszélünk róla. Természetesen minden ember hibázhat, ha ez megtörténik mi nem tűnünk el!

Egyeztessünk időpontot

Ingyenes tetőfelmérés

A tető helyének elég a település nevét megadni.

14 + 4 =

Hívjon most!